Niet de Nederlandse Nationaliteit?

Lees al onze tips van en voor studenten over Curaçao en stage lopen!

Curaçao Tip Over: Niet de Nederlandse Nationaliteit?

Zoek

Wanneer je als Nederlands staatsburger stage wil lopen op Curaçao dan is de aanvraag van de stagevergunning een ‘formaliteit’. Je zorgt ervoor dat je in Nederland en op Curaçao de juiste papieren verzameld en vervolgens dien je dit op de juiste wijze in bij de toelatingsdienst op Curaçao. Na het indienen ontvang je van de aanvraag een ‘voorlopig bewijs van indiening’. Met dit document mag je als Nederlands staatsburger reeds legaal aan je stage beginnen. Na gemiddeld twee á drie maanden ontvang je van de toelatingsdienst een bericht dat je stagevergunning klaar ligt om opgehaald te worden.

Beschik je niet over de Nederlandse nationaliteit dan is de aanvraag voor de stagevergunning hetzelfde. Het grote verschil is dat je met een andere nationaliteit, dan de Nederlandse de behandeling van je aanvraag moet afwachten voordat je naar Curaçao vertrekt. Je moet dus goed plannen wanneer je de aanvraag indient en wanneer je stage start. Je mag pas starten op je stagebedrijf wanneer je de daadwerkelijke stagevergunning hebt ontvangen.

Wens je hulp bij het regelen van je stagevergunning dan kan dat via ons! Wij hebben hiervoor een aantal handige pakketten welke je kunt bekijken op onze vergunningspagina.

cropped-Logo-Vergunning-Curacao-Lichtblauw.png
Vergunning Curaçao

Portal toelatingsdienst gegevens

  Ontdek Curaçao

  Op onze overkoepelende website Bestemming Curaçao hebben onze huurders alle leuke activiteiten, winkels, evenementen, uitgaansgelegenheden, stranden en hidden gems opgeschreven zodat jij jouw bucket list kan maken voor aankomst!  

  Kennis Curaçao

  Op onze overkoepelende website Bestemming Curaçao hebben onze huurders alle belangrijke kennisitems opgeschreven zodat jij goed voorbereid aankomt op Curaçao!

  Logo-Vrijwilligerswerk-Curacao-Groen-Witte-Rand-summer-green_.png

  Vrijwilligerswerk Curaçao!

  Help mee aan één of meerdere goede doelen tijdens je verblijf op Curaçao en maak het verschil voor mens, dier of de natuur.

  Curaçao beleef je met elkaar!

  Ben jij als stagiair, student, jongwerkend of reiziger opzoek naar veilige, schone maar vooral gezellige huisvesting? Bekijk dan de jongerenvilla’s / studentenhuizen van Kamers op Curaçao!

  Huisvesting op Curaçao!

  Ben jij op zoek naar een kamer, studio, appartement, woonhuis of villa op Curaçao? Kijk dan eens naar het portfolio van goed onderhouden accommodaties op Huisvesting Curaçao.

  Stagelopen op Curaçao

  Ben jij op zoek naar een leerzame stage of afstudeeropdracht op Curaçao? Bezoek dan onze website van Stage Curaçao en vind je meest ideale stagebedrijf!

  Vervoer Curaçao

  Ben jij nog op zoek naar een betrouwbaar vervoersmiddel op Curaçao? Huur dan je scooter of auto via Vervoer Curaçao en ontdek het eiland op je eigen tempo!

  Horecawerk Curaçao!

  Lijkt het jou leuk om een periode op Curaçao in de horeca te komen werken? Neem dan snel een kijkje op Horecawerk Curaçao en vind jouw ideale horecabaan op Curaçao!

  Bestemming Curaçao

  Ontdek alles over onze uiteenlopen diensten voor je komst naar Curaçao en stel je eigen bucklist op voor jouw verblijf. Bestemming Curaçao is onze overkoepelende website voor al onze handige Curaçao diensten…!