Het regelen van de ”Verklaring van Rechtswege”

Lees al onze tips van en voor studenten over Curaçao en stage lopen!

Curaçao Tip Over: Het regelen van de ”Verklaring van Rechtswege”

Zoek

Wat is de Verklaring van Rechtswege?

Wanneer je naar Curaçao komt om te werken of stage te lopen dien je de ”Verklaring van Rechtswege” aan te vragen. In de volksmond wordt dit ook wel de stagevergunning genoemd. Laat je hierdoor niet verwarren. Dit zijn twee identieke zaken (vergunningen). Zonder deze ‘Verklaring van Rechtswege’ mag je volgens de wet niet geen stagelopen bij je werkgever op Curaçao. Ga je toch stage lopen zonder de ‘Verklaring van Rechtswege’ aan te vragen dan loop jij het risico bij controle de toegang tot het eiland te worden ontzegt en de werkgever kan rekenen op een forse boete.

Hoe regel ik die vergunning?

Op internet staan veel lijstjes met documenten die je moet indienen, maar deze zijn vaak incompleet. Ook wordt niet aangegeven in welke volgorde je de documenten zou moeten aanvragen. Je moet goed weten wat en waar ingediend moet worden en wanneer. Dit alles is terug te vinden in de stappenplannen van Vergunning Curaçao. In de online shop kun je een pakket kiezen wat bij jou past. In dit pakket vind je per stap alle benodigde overheidsdocumenten, instructies, begeleidende brieven en contactgegevens. Dit maakt het regelen van je vergunning eenvoudig en kan je veel geld besparen.

Wat zijn de kosten van de vergunning?

Houd er rekening mee dat een aantal kosten verbonden zijn aan de documenten die je nodig hebt voor de aanvraag van de ‘Verklaring van Rechtswege’. De hoogte van deze kosten verschillen per gemeente maar liggen gemiddeld tussen de € 45,- en € 65,-. Daarnaast brengt de Curaçaose overheid ook legeskosten in rekening om de aanvraag door de toelatingsdienst uit te voeren. Op het moment van schrijven bedragen deze kosten Ang. 615,- per aanvraag. Dit zijn kosten waar je in eerste instantie misschien geen rekening mee houdt maar wel noodzakelijk zijn om stage te kunnen lopen op Curaçao. Wil je een helder overzicht over alle kosten waar je rekening mee moet houden wanneer je stage gaat lopen op Curaçao? Lees dan het artikel ‘wat kost een stage op Curaçao‘.

Immigratie consultancy bureaus

Doordat de overheid er nog steeds niet in slaagt om de procedure van de aanvraag helder te communiceren zijn er veel immigratie consultancy bureaus welke je willen helpen met deze aanvraag. Fantastisch uiteraard maar de kosten hiervan zijn aanzienlijk. Bekijk hier onze gunstige tarieven om je te helpen bij de vergunningsaanvraag, starten vanaf € 24.50. Dit wordt tevens inclusief de bemiddeling van een stage of huisvesting aangeboden.

cropped-Logo-Vergunning-Curacao-Lichtblauw.png
Vergunning Curaçao

Portal toelatingsdienst gegevens

  Ontdek Curaçao

  Op onze overkoepelende website Bestemming Curaçao hebben onze huurders alle leuke activiteiten, winkels, evenementen, uitgaansgelegenheden, stranden en hidden gems opgeschreven zodat jij jouw bucket list kan maken voor aankomst!  

  Kennis Curaçao

  Op onze overkoepelende website Bestemming Curaçao hebben onze huurders alle belangrijke kennisitems opgeschreven zodat jij goed voorbereid aankomt op Curaçao!

  Logo-Vrijwilligerswerk-Curacao-Groen-Witte-Rand-summer-green_.png

  Vrijwilligerswerk Curaçao!

  Help mee aan één of meerdere goede doelen tijdens je verblijf op Curaçao en maak het verschil voor mens, dier of de natuur.

  Curaçao beleef je met elkaar!

  Ben jij als stagiair, student, jongwerkend of reiziger opzoek naar veilige, schone maar vooral gezellige huisvesting? Bekijk dan de jongerenvilla’s / studentenhuizen van Kamers op Curaçao!

  Huisvesting op Curaçao!

  Ben jij op zoek naar een kamer, studio, appartement, woonhuis of villa op Curaçao? Kijk dan eens naar het portfolio van goed onderhouden accommodaties op Huisvesting Curaçao.

  Stagelopen op Curaçao

  Ben jij op zoek naar een leerzame stage of afstudeeropdracht op Curaçao? Bezoek dan onze website van Stage Curaçao en vind je meest ideale stagebedrijf!

  Vervoer Curaçao

  Ben jij nog op zoek naar een betrouwbaar vervoersmiddel op Curaçao? Huur dan je scooter of auto via Vervoer Curaçao en ontdek het eiland op je eigen tempo!

  Horecawerk Curaçao!

  Lijkt het jou leuk om een periode op Curaçao in de horeca te komen werken? Neem dan snel een kijkje op Horecawerk Curaçao en vind jouw ideale horecabaan op Curaçao!

  Bestemming Curaçao

  Ontdek alles over onze uiteenlopen diensten voor je komst naar Curaçao en stel je eigen bucklist op voor jouw verblijf. Bestemming Curaçao is onze overkoepelende website voor al onze handige Curaçao diensten…!